Thursday, April 17, 2014

Euforija: Teden mode!


Poročila novih modnih trendov iz najbolj znanih in pomembnih modnih prestolnic sveta so že napisana. 
Najpomembnejši modni event v Sloveniji za vse modne navdušence, Teden mode, kjer so se predstavili tako študenti Naravoslovno-tehniške fakultete iz Ljubljane, kot tudi priznani modni oblikovalci je potekal napeto in minil prehitro. Oblikovalci, ki so nas razvajali s svojo modno obarvano pravljico so bili: Alenka Globočnik, Almira Sadar, Dajana Ljubičič, Maja Štamol, Miro Mišljen, Mojca Celin, Nataša Peršuh, Petja Zorec, Sofia Nogard, Tanja Zorn Grželj, Urša Drofenik, Urška in Tomaž Draž, ekipa Young@Squat, Akultura in Zoran Garevski.

Vse se je začelo v ponedeljek, kjer so se predstavili: Garevski (Svojo kolekcijo bi opisal z besedami: sanje, realnost, vizija in duša na dlani.), Urša Drofenik (Kolekcija sestavljena iz 12ih različnih zgodb, stilov. Vsaka zgodba, vsak stil pa je unikaten, tako kot Urša Drofenik.), Dajana Ljubičić (Z vsakim korakom, ki so ga naredile manekenke smo lahko opazili poudarek na detajlih in ravne, čiste linije), Ivana Pilja (Sanje njene domišljije so postale resničnost.) in ekipa Young@Squat (Njihovo zgodbo smo lahko prebrali z ustnic.).V torek se je zame začela euforija. Kot pravljica. Dobesedno. Mojca Celin (S svojo pravljico o Trnuljčici.), Miro Mišljen (Kolekcija polna različnih tekstur, silhuet in bogate barvne palete me je pustila brez besed.), Draž (Prepletajoče se teksture dovršene z ujemajočimi dodatki. Brezčasna kolekcija.), Maja Štamol (Kolekcija sestavljena iz zelenih trakov za lase, torbic in plašča, črno-belih vzorcev na hlačah, oblekah in krilih, ter noro dobrih ogrlic.) in Almira Sadar (Nadomestila je črno barvo z modro v vseh odtenkih, z izrazitimi detajli »oversized« silhuet, ki so izstopali. Lahko smo se prepustili globini morja.).


V sredo pa smo z navdušenjem čakali: LETOUT (Nataša Peršuh pripoveduje o lastni izbiri osebnega izražanja z čistimi linijami, kjer prevladuje črna barva silhuete.), Petjo Zorec (V celotni zasedbi moških modelov nam je prikazala podobe; dobre in slabe, ki nas zaznamujejo.), Akulturo (Kaos, provokacija, subkultura, uporništvo, punk.), Sofio Nogard (Kras, naravna lepota, sreča, spomini, izkušnje, mir.) in Tanjo Zorn (Od emocije, skiciranja do zaključka kolekcjie, ki je tokrat zastavljal veliko vprašanj o nasprotjih in unisexu.).


Skupaj sem zlepila slike v kolaže, kateri predstavljajo moje najljubše letošnje oblikovalce in njihove najlepše kreacije. In sicer: Urška in Tomaž Draž, Zoran Garevski, Maja Štamol, Urša Drofenik, Mojca Celin in Miro Mišljen. 

Miro Mišljen, še enkrat bi se ti rada zahvalila za tvojo prijaznost, navdih in čas. Polepšal si mi letošnji Fashion week, ki ga nikoli ne bom pozabila. 

Več o intervjuju z Mirom pa si lahko prebereteTUKAJ!No comments:

Post a Comment